Spitfire Mk XVI i Ronneby och på Skå

Fick en inspirerande försmak av den kommande veteranflygsäsongen igår. Bilden ovan av Biltemas Spitfire Mk XVI är tagen på F 17 i Ronneby, piloten Pär Cederqvist har just landat efter en fin uppvisning över fältet i samband med ankomsten. Eftersom jag stod placerad med solen rakt i ansiktet, fick fotograferandet vara för att i stället enbart beskåda Pärs skickliga manövrerande av den vackra Spitfiren – och naturligtvis också njuta av det karaktäristiska motorljudet.

Eftersom det inte blev så många bilder tagna, har jag i stället valt ut några från den förra säsongen. Dessa bilder är tagna på Skå-Edeby i samband med veterandagen där i juni 2011. Ett välbesökt evenemang och många gladdes åt Spitfire-besöket, som blev en naturlig publikmagnet och dagens höjdpunkt.

Särskilt kul var det att Pär Cederqvist valde att landa på gräsfältet så att flygplanet kunde beskådas på nära håll. Det kändes också naturligt att fotografera just Spitfire på ett gräsfält, många av de engelska jaktflygbaserna i Storbritannien under andra världskriget var ju gräsfält.

Här står flygplanet uppställt bredvid tankningsplattan på Skå-Edeby, nedan ses Pär fylla på bränsle innan det var dags att starta för att flyga vidare till en uppvisning i Gävle.

För att se vilka flyguppvisningar med denna Spitfire som planeras för 2012, kolla här.

Uppdatering 10 april:

Läste just i den engelska flygtidskriften FlyPasts maj-nummer, att det finns cirka 50 Spitfire världen över som är i, eller nära, flygande skick.

4 svar till “Spitfire Mk XVI i Ronneby och på Skå

  1. Gilla, som man säger hos Facebook! Som vanligt ett intressant och underhållande inlägg i bloggen… och jag ser fram emot mer! Ha det gött // P

  2. Även om det inte blev så mycket bilder, så är det ju skönt att höra att våren kom tillbaka med den äran 🙂
    Och minnen från förra sommarens träff på Skå värmer gott!

  3. Synd att jag inte såg högersidan på nära håll, då hade det blivit en bild till i detta blogginlägg. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s