Dags för Veteranflygträff på Håtunaholm

Lördagen den 19 maj 2012 arrangeras en Veteranflygträff på Håtunaholm. Ett privat så kallat Fly-in, med temat sporrhjulsförsedda eller historiskt intressanta flygplan. Det är således ingen flygets dag i vanlig bemärkelse, utan mer ett tillfälle för likasinnade att träffas. Även besökare utan flygplan kan njuta av den fina miljön, trevlig samvaro och se fina veteranflygplan.

Dessa bilder är tagna vid den senaste Veteranflygträffen på Håtuna, i maj 2010. Ett av de många flygplan som då kom inflygande var Mats Roths Tiger Moth och som parkerades i parken utanför huvudbyggnaden.

Gillar man det klassiska skolflygplanet Klemm Kl.35, så är Håtuna rätt plats att besöka. Här finns samtliga tre exemplar som är flygande i landet, ett av dem syns på den översta bilden. Det är för övrigt samma flygplan som finns på två bilder i blogginlägget ”Några bilder från Håtunaholm”, men här tysk i kamouflagemålning. På bilden ovan flyger Stefan Sandberg den ena av de två ”Klemmar” som har målning från tiden i det svenska flygvapnet, då benämnd som Sk 15.

Här landar ett av få kvarvarande exemplar av det amerikanska amfibieflygplanet Republic RC-3 Seabee på Håtunaholms grässtråk. Synd att piloten inte valde att landa på vattnet i den närbelägna viken, det hade varit läckert att se. Flygplanet är byggt 1946 och har registreringen SE-IIO, och förmodligen är det flera än jag som därför kallar den för ”110:an”.

Vi ses på Håtunaholm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: