Evenemangstips: Veterandagen på Skå-Edeby 2012

Årets veterandag på Skå-Edeby närmar sig, boka gärna in den 16 juni i kalendern. Det brukar vara ett trevligt evenemang och förutom gamla flygplan brukar det även komma dit bilar och motorcyklar av äldre årgångar. Men det är naturligtvis flygplanen som lockar mest. I år kan vi bland annat förvänta oss att få se Åke Janssons DC-3, Sk 16, Saab Safir, Boeing Stearman mm. En höjdpunkt blir naturligtvis Biltemas Spitfire. Hur det såg ut när den deltog i förra årets veterandag kan ses här.

Det finns även två Tiger Moth baserade på Skå och arrangörerna jobbar nu för fullt för att få ytterligare några Mothar till veterandagen. Anledningen är att flygplanstypen fyller 80 år. I Sverige finns flygplanet SE-ADF, som är byggt 1932. Bilden är tagen på veterandagen 2007, då temat var Tiger Moth 75 år. Nedan ses en annan av de flygplan som då var på Skå, SE-ALM som är byggt 1934. Flygplanet kom till Sverige den 15 april 1940, då det landade i Malungs-trakten efter att dess besättning flytt undan den tyska ockupationen i Norge.

Det vore trevligt om dessa flygplan kommer till årets veterandag. Avser att uppdatera detta blogginlägg om och när jag får mera information.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s