Regnigt på Skå-Edeby – men trevligt ändå

Det verkar som om flygdagarna detta år ska karaktäriseras av dåligt väder. Hoppas att regn och blåstkvoten är fylld för i år och att återstående evenemang får bra väder.  Nåja, det var bra väder i Västerås och soligt men blåsigt på Håtuna. På Skå-Edebys veterandag i lördags var det dock mulet och stundtals rejält med regn. Synd, för arrangörerna hade förberett ett fint program och verkligen gjort sig förtjänta av storpublik. Trots det dåliga vädret var det glädjande nog ändå förvånansvärt många besökare.

En av de drivande krafterna bakom Veterandagen är Niclas Bååth, som vid ett flertal tillfällen trotsade vädret och flög med sin Tiger Moth. Den är målad och märkt som en Sk 11 ur det svenska Flygvapnet kunde se ut på 1930-talet. Den får representera de lätta veteranflygplan som kunde ses i luften under dagen.

Veterandag på Skå-Edeby är en mix av veteranflygplan, historiska bilar, motorcyklar och militärfordon. Naturligtvis också människor som har intresse för historiska ting och skeenden. Många som kom med de historiska militärfordonen var också tidsenligt klädda. På bilden ses fyra av dem flankera Biltemas Spitfire-pilot Pär Cederqvist.

Pär Cederqvist tillhör landets mest erfarna uppvisningspiloter och vädret var inte sämre än att han kunde genomföra ett låghöjdsprogram med Spitfire. Bilden är tagen när han startar för flygningen till hemmabasen Ängelholm.

Veterandagen är ett ideellt arrangemang och det enda besökarna behövde betala var blygsamma 40 kronor för parkeringen. Hoppas att alla mina kompisar på Skå-Edeby inte misströstar över årets trista väder,  för ambitionen och genomförandet var det inget fel på. Vet att många i likhet med mig hade en trevlig dag och hoppas därför att ni vågar satsa på att genomföra en Veterandag även 2013.

Annonser

2 svar till “Regnigt på Skå-Edeby – men trevligt ändå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s