I gryningen över Stockholm

I början av veckan kom det ett sms, med en inbjudan att komma till Skå-Edeby flygfält klockan 20 två dagar senare. Grillning stod på programmet, följt av flygning i gryningen påföljande morgon. En grupp veteranflygare skulle göra en formationsflygning över Stockholm för att uppleva soluppgången på ett annorlunda vis. Starten skedde vid halv fyra på morgonen och bilden är tagen över Riddarfjärdens spegelblanka vatten cirka en kvart senare, samtidigt som de första solstrålarna började synas över horisonten.

Den öppna formationen bestod av sex flygplan, med denna Klemm 35 i täten. Bakom Klemmen flög två Tiger Moth, bilderna är tagna från den ena av dem. Längst bak på vänsterflanken fanns en Piper PA-12 Cruiser och på högerflanken en Luscombe Silvaire och en Super Cub.

Har sett Stockholm från luften många gånger, men det här var verkligen något alldeles extra. Staden var lugn och stilla, bara några enstaka bilar var i rörelse och det var en märklig känsla att se alla folktomma gator från luften. Minnesvärt.

6 svar till “I gryningen över Stockholm

  1. Hej Peter! ohhhhh!så vackert!Vilken upplevelse.Jag ser alltid fram emot dina mail med spännande flyg bilder.Tack för att du finns.
    PS:får man använda några av dina bilder på sin hemsida?Mot ersättning förstås.Jag syftar närmast på skrotbilderna från kolbäck,där jag har min gård.
    Har en hemsida som handlar om saab+flyget.
    Mvh Eva Virtoft
    http://www.saabkulla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s