Öppet hus hos Västerås Flygmuseum

I söndags var det öppet hus, dvs gratis inträde, hos Västerås flygmuseum på Hässlö. Ett trevligt erbjudande så här i semestertider, vilket lockade cirka 250- 300 besökare. Öppet hus ska inte förväxlas med flygdag, men visst flögs det en del också. Bland annat kunde Jakob Holländer ses i aktion. Den tvåmotoriga maskinen på bilden är en Piper PA-23 Apache 150 C med registreringen SE-CBL. Den är byggd 1956 och kom till Sverige samma år. Därefter tillhörde flygplanet Volvo i sju år, från 1958 till 1965. Till Västerås kom flygplanet 1979.

Mustangen ”Old Crow” är kanske det flygplan de flesta kom för att se. Janne Andersson bjöd på en fin uppvisning, som avslutades med några svängar som rotetvåa till Sk 16 Harvard ”Mean Mahine”. På bilden varmkörs motorerna inför flygningen, pilot i Sk 16 är Olle Lindelöf.

Inne i hangaren finns ett stort antal flygplan att se. Ett av dem är Nordic Warbirds A-26 Invader ”Sugarland Express”, som kom till Västerås i höstas. Sedan dess har det gjorts mycket tekniskt underhåll på flygplanet och förhoppningsvis får vi se flygplanet i luften senare i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: