Senvinter på Hässlö

549-4178

Passade på att göra ett besök hos Västerås flygmuseum på Hässlö häromdagen. Väljer att visa fem av de bilder som togs, inleder med två på Nordic Warbirds tvåsitsiga Vampire. Flygplanet är märkt som gul ”Gustaf”, efter en förebild från 1950-talet och dåvarande Kungliga Hallands flygflottilj, F 14, i Halmstad. Den formella registreringsbeteckningen är SE-DXX.

549-4230

Janne Andersson passade på att flyga Vampire under en dryg halvtimme och avslutade med några avancerade manövrer innan det var dags att landa. Trevligt att se och bådar gott för den kommande uppvisningssäsongen.

549-4127

Inne i hangaren pågår tekniska underhållsarbeten av ett flertal flygplan. Åke Janssons DC-3 ”Congo Queen” har som vanligt stått på Hässlö under vintern. Det syns inte på bilden, men höjdrodren är borttagna för översyn. Propellrarna är för tillfället på översyn i Norge.

549-4173

Flygexpos Hunting-Percival Pembroke är föremål för 100-timmarstillsyn och står uppställd på domkrafter och bockar. Ett fint flygplan, som tidigare flugits av det brittiska flygvapnet, Royal Air Force (RAF). Just denna Pembroke planerar jag med att återkomma till om några veckor i ett separat blogginlägg.

549-4141

Denna tvåsitsiga Hawker Hunter har har även den flugits av RAF, men tillhör numera Nordic Warbirds. Flygplanet är svenskregistrerat sedan 1999, SE-DXH, men det var länge sedan det flög senast. Nu pågår arbetet med att få den flygande igen och målet är att det ska kunna ske någon gång under detta år.

Apropå Västerås flygmuseum, nu är det mindre än två månader kvar till den årliga RollOuten.

Banner2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s