Snoopy är tillbaka!

72-549 CHP12-72

Så här blev resultatet av målningsarbetet på Sk 16 Texan SE-CHP, som för lite drygt veckor sedan visades här under rubriken Äntligen ny färg. Snobben-figuren återfinns numera på fenan igen, något som är starkt förknippat med just denna Sk 16. Kronmärkena är kvar på vingarnas översida, och får påminna om tiden som flygplanet tillhörde det svenska Flygvapnet.

72-549 chp11

Under kabinhuven står det SVENSK FLYGTJÄNST AB, vilket är autentiskt. Flygplanet tillhörde detta anrika flygföretag under cirka tio år, med början i slutet av 1950-talet. När det såldes till en privatperson omkring 1968, döptes det till ”Snoopy” och det är under det namnet flygplanet blivit bekant för många. Sedermera kom flygplanet att ägas av Björn Löwgren under drygt 40 år. Snobben försvann från fenan för cirka 15-20 år sedan, men den nya ägaren Janne Andersson bestämde sig för att göra en ny variant på temat.

SE-CHP F 549 730801b Peter Liander

Väldigt välkommet tycker en Sk 16-fantast som jag. Tycker också att det är extra kul att några av mina bilder har använts som referens under målningsarbetet. Den här är tagen utanför Stockholms flygklubbs byggnad på Bromma, där Snoopy stod uppställd under några månader 1973.

En kommentar på “Snoopy är tillbaka!

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: