Några bilder på Mustangen ”Old Crow”

72-549 Crw

Under ett besök i USA för en tid sedan köpte jag boken To Fly and Fight – Memoirs of a Triple Ace, skriven av den amerikanske flygöversten Clarence ”Bud” Andersson. Under andra världskriget flög han bland annat en P-51 Mustang kallad ”Old Crow”. Boken ligger och väntar på att bli läst, men ser fram emot att läsa den. Inte minst för att jag vid köpet hade nöjet att träffa denne 91-årige veteran och fick en trevlig pratstund med honom.  Bland annat berättade han om sitt svenska påbrå, släkten härstammar från Småland och att han under ett Sverige-besök fick tillfälle att flyga Draken.

72-549 crw2

Inspirerad av mötet visas två bilder av den ”Old Crow” som vi svenska flygentusiaster känner bäst. Ett flygplan som inte är originalet, men som målats och märkts som Bud Andersons Mustang.  På bilderna flygs den av en annan Anderson, nämligen den svenske warbirdsentusiasten Janne Andersson, även han smålänning.

Det finns ytterligare en anledning att uppmärksamma P-51 Mustang, idag är det nämligen exakt 73 år sedan premiärflygningen skedde.

2 svar till “Några bilder på Mustangen ”Old Crow”

  1. Härliga bilder Peter!

    Jag har haft nöjet att lyssna på gentlemannen ”Bud” som berättade om sina upplevelser under WWII på Oshkosh för några år sedan. Det var en minnesvärd upplevelse 🙂

  2. Jag mötte ”Bud” på Reno Races för några år sen och han blev glad när jag sa att vi hade kommit dit från Sverige. En dedikerat bok blev en uppskattad sak att ställa i bokhyllan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s