Uppvisningsträning med Hunter-rote

72-549 34r2

Den kommande helgen är det flygdagar i Dala-Järna och bland deltagarna i det fina uppvisnings-programmet finns en rote med Hawker Hunter.

72-549 34r4

Under några dagar har de två piloterna Janne Andersson och Olle Norén tränat sitt uppvisningsprogram hos Västerås flygmuseum på Hässlö. På dessa två bilder ses de göra en roll åt höger.

72-549 34r1

Flygplanen är välbekanta för alla ni som följer min blogg, Jannes egen svarta Hunter T7 och den ensitsiga Hunter som tillhör Swedish Air Force Historic Flight.

72-549 34r3

Uppvisning med Hunter i rote torde vara unikt för Sverige. Men vi får inte glömma bort att det är möjligt genom att det finns en liten grupp entusiaster som mekar och flyger dessa vackra flygplan, och att de är beredda att satsa sin fritid och inte minst pengar för att det ska vara möjligt. Med risk för att bli tjatig, tycker jag att de förtjänar en stor dos uppskattning och beröm.

72-549 34r5

Annonser

Ett svar till “Uppvisningsträning med Hunter-rote

  1. Synd att man missar hela den här flyghelgen, arbetet kallar. Det hade var kul att få se bl a Olle och Janne. Du har så rätt Peter vi skall vara glada att vi har alla dessa entusiaster som håller dessa gamla fina flygplan flygande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s