En Tiger Moth flyttar till Skå-Edeby

72-549 amr1

Lagom inför årets veterandag på Skå-Edeby flygfält har det flyttat in en till Tiger Moth, så nu är ordningen återställd igen. Vadå ordningen återställd kanske någon undrar? Jo, det har under många år funnits minst två Tiger Moth baserade på Skå, men sedan förra våren har det bara funnits en eftersom Niclas Bååths flygplan kallat ”Elsa” flyttade till Västergötland. Nyligen anlände dock en riktig Tiger Moth-klassiker, det är den framlidne Mats Roths tidigare flygplan med den passande registreringsbeteckningen SE-AMR som har fått ny ägare.

72-549 amr2

Flygplanet är licenstillverkat i Sverige av ASJA och levererades till Flygvapnet på sommaren 1935, där det fick nummer 517.

72-549amr3

Den nya ägaren heter Henrik Lundh, som på bilden just har landat på Skå efter att ha hämtat hem flygplanet från vinterförvaringen på annan ort. De som känner till Henrik vet att han sedan länge har en annan Tiger Moth i sin hangar, SE-AMY. Men det flygplanet har nu fått ny ägare och flyttat till en av grannhangarerna.

72-549 hluk

Den nya ägaren heter Ulf Källman, till höger på bilden som är tagen idag när Henrik Lundh symboliskt överlämnade loggboken för SE-AMY.

72-549 amy

Ulf Källman är redan igång och flyger med glädje sitt nyförvärv. Kul att det finns entusiaster som aktivt värnar om att hålla vårt flyghistoriska kulturarv levande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: