En Albatross på Lone Palm Airport

På temat ”Flygplan på oväntade platser” presenteras här en Grumman Albatross, som är förevigad på Lone Palm Airport i Orlando, Florida. Som synes är platsen inte ett flygfält, utan en bar som är belägen i Universal Studios nöjesparksområde. Hade många förväntningar på besöket i de två nöjesparkerna. Något flygplan ingick inte i de tankarna, så det blev en trevlig överraskning. Ett fint historiskt flygplan är en trevlig barmiljö.

Det tvåmotoriga amfibieflygplanet är byggt av Grumman 1954 och tillhörde ursprungligen US Navy, där flygplanstypen benämndes som HU-16. Efter ”muck” såldes flygplanet på den civila marknaden och kom bland annat att flygas av en amerikansk countrysångare vid namn Jimmy Buffet. Han har ägarintressen i en restaurangkedja och därför är det kanske inte så konstigt att flygplanet numera har ställts upp vid en bar utanför en av restaurangerna.

Lite synd att Albatrossen inte flyger mera, men att vara blickfång i en nöjespark är trots allt ett bättre öde än skrotning. Cch vem vet, någon kanske får för sig att göra det luftvärdigt någon gång i framtiden?

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑