”Zebra-flygplan” på golfbanor

Zebra 2180-72-549

Att använda flygplan som blickfång är en företeelse som nog är nästan lika gammal som flyget. Det förekommer på alla möjliga platser och de kan dyka upp i de mest oväntade sammanhang. Själv blev jag förvånad när jag för ett år sedan körde bil på International Drive i Orlando, Florida, och plötsligt såg en Republic Seabee stå uppställd ovanför ett litet vattenfall. Ytterligare en bit längs med samma väg syntes plötsligt en Piper Cherokee uppställd på ett liknande sätt.

Zebra 1666-72-549

Det visade sig att ett företag som driver minigolfbanor och visar levande alligatorer för turister, använder zebramålade flygplan som ett genomgående tema på sina anläggningar. ”Olycksdrabbade” fordon verkar vara ett tema, eftersom det utöver flygplanen även fanns jeepar som ”råkat illa ut”.

Zebra 1689-72-549

Att använda allmänflygplan som Cherokee till detta störde inte mitt flyghistoriska sinne, men en klassiker som RC- 3 Seabee är värd ett bättre öde. Inte för att jag tycker illa om just Piper Cherokee, men de finns ju i hur många exemplar som helst.

Zebra 1662-72-549

Bilden av denna Cessna 177 Cardinal (?) togs i Kissimmee, på väg tillbaka till Orlando efter ett besök på hos Stallion 51 och Warbirds Adventures. Bilder därifrån finns här och här.

En kommentar på “”Zebra-flygplan” på golfbanor

Add yours

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑